Over Mieke • Chocola-Tuti

Over Mieke

cupcake
Mieke Cassiers

Al van kinds af aan had ik een diepe voorliefde voor chocolade en dus volgde ik een opleiding tot chocolatier bij het PIVA in Antwerpen.  Al snel zag ik echter in dat chocolatier zijn niet aan mij besteed was: hele dagen in een atelier staan, het lag me niet zo…

Een job in de evenementensector gaf me de ruimte om mijn organisatietalent te ontplooien, maar het bloed – of de chocolade – kruipt waar het niet gaan kan.  Het bleef kriebelen.  Ik wilde meer weten over chocolade en schoolde me verder bij met extra lessen en kijkstages bij bevriende chocolatiers in binnen- en buitenland.  Nadat ik de kans kreeg om naar Peru, Ivoorkust en Bolivia te reizen om er tussen de cacaoboeren te gaan werken en wonen wist ik het zeker: mijn hart is verloren aan chocolade!

Net in die periode vroeg een vriendin of ik een verjaardagsfeestje voor haar zoontje wilde organiseren. We huurden een zaaltje en 24 enthousiaste kinderen kwamen binnengestroomd. De volgende twee uren vlogen voorbij: het was geweldig! Ik wist direct dat dit mijn toekomst ging zijn: chocoladeworkshops geven aan kinderen.  Onbewust gaf een achtjarig meisje mij de handleiding tot mijn droom: ze vertelde me precies wat kinderen willen en tot op de dag van vandaag hanteer ik haar ‘tips’.

Vaker dan niet vroegen de mama’s of ik ook workshops voor volwassenen kon doen. Natuurlijk kon dit en zo kwamen er vrijgezellenfeestjes en vriendinnenavonden bij.  Vier jaar lang gaf ik workshops bij mensen thuis, maar wilde ik groeien, dan had ik een eigen locatie nodig. Begin februari 2014 opende ik mijn zaak in de Muntstraat in Leuven.

Van hier groeide het steeds verder uit.  Ook bedrijven weten hun weg steeds vaker naar Chocola-Tuti te vinden voor vernieuwende team events waar creativiteit de vrije loop krijgt.  Zo veranderde stilletjes aan het publiek van kinderen en dames naar ook mannen.  Stoere teambuildings waarin bier, gin en whisky schitteren als ‘supporting act’, en chocolade de hoofdrol krijgt, zijn tegenwoordig een van onze populairste workshops.

Aangepaste programma’s voor grotere evenementen voor de leisure en MICE industrieën zijn in de maak, want mijn levenslange liefdesverhaal met chocolade is nog lang niet uitverteld.  Zo co-organiseerde ik bijvoorbeeld in november 2015 het chocolade event “Muntstraat goes chocolate”: een regelrecht succesverhaal met veel bezoekers tijdens het negendaagse chocoladefestijn.

Ondertussen is er ook een kinderboek over de avonturen van Maya en Theo in de maak. Blijf ons dus zeker volgen! Wordt vervolgd…

Mijn droom is om gewone mensen,
kinderen en volwassenen,
kennis te laten maken met die wondere wereld van chocolade!

Liefs, Mieke