Over Mieke | Chocola-Tuti

Over Mieke

cupcake
Mieke Cassiers

Al van kinds af aan had ik een diepe voorliefde voor chocolade en dus volgde ik een opleiding tot chocolatier bij het PIVA in Antwerpen.  Al snel zag ik echter in dat chocolatier zijn niet aan mij besteed was: hele dagen in een atelier staan, het lag me niet zo…

Een job in de evenementensector gaf me de ruimte om mijn organisatietalent te ontplooien, maar het bloed – of de chocolade – kruipt waar het niet gaan kan.  Het bleef kriebelen.  Ik wilde meer weten over chocolade en schoolde me verder bij met extra lessen en kijkstages bij bevriende chocolatiers in binnen- en buitenland.  Nadat ik de kans kreeg om naar Peru, Ivoorkust en Bolivia te reizen om er tussen de cacaoboeren te gaan werken en wonen wist ik het zeker: mijn hart is verloren aan chocolade!

Net in die periode vroeg een vriendin of ik een verjaardagsfeestje voor haar zoon wilde organiseren. We huurden een zaaltje en 24 enthousiaste kinderen kwamen binnengestroomd. De volgende twee uren vlogen voorbij: het was geweldig! Ik wist direct dat dit mijn toekomst ging zijn: chocoladeworkshops geven aan kinderen, mijn droom om ondernemer te worden, kwam uit.  Chocola-Tuti ging van start!

Vaker dan niet vroegen de mama’s of ik ook workshops voor volwassenen kon doen. Natuurlijk kon dit en zo kwamen er vrijgezellenfeestjes en vriendinnenavonden bij.  Vier jaar lang gaf ik workshops bij mensen thuis, maar wilde ik groeien, dan had ik een eigen locatie nodig. Begin februari 2014 opende ik mijn zaak in de Muntstraat in Leuven, Chocola-Tuti 2.0 was geboren.

Van hier groeide het steeds verder uit.  Ook bedrijven wisten hun weg, voor vernieuwende team events waar creativiteit de vrije loop krijgt, steeds vaker naar Chocola-Tuti te vinden.  Zo veranderde stilletjes aan het publiek van kinderen en dames naar ook mannen.  Ondertussen is een groot deel van onze agenda geboekt met teambuildings.

Aangepaste programma’s voor grotere evenementen voor de leisure en MICE industrieën vormen een belangrijk deel van ons aanbod. Zo co-organiseerde ik bijvoorbeeld in november 2015 het chocolade event “Muntstraat goes chocolate”. We haalden zelfs de Amerikaanse pers met onze Grootste Chocolademunt ter Wereld, hij woog meer dan 2 ton.

Eind juni 2017 vond er opnieuw een mijlpaal plaats: we kochten een nieuwe en veel grotere locatie in Kampenhout! Na enkele maanden van verbouwingswerken, ging op 16 november Chocola-Tuti 3.0 van start. Na de gekende workshops en proeverijen, kwamen er nog extra nieuwe workshops bij. Het organiseren van een volledige dag met vergadering, catering én een workshop, is nu ook aan de orde, want de locatie is tevens geschikt om meetings en trainingen te organiseren.

 

Mijn droom is om gewone mensen,
jong en oud,
kennis te laten maken met de wondere wereld van chocolade!