Testimonials | Chocola-Tuti

Testimonials

cupcake

Wij hebben plezier met iedere workshop die we geven, maar lees vooral wat onze deelnemers ervan vonden!

Chocola-Tuti logo business

Efficiënt overleggen en met volle teugen genieten.

Chocola-Tuti kan perfect inspelen op wensen voor een gevarieerde teambuilding...

Els Deboutte organiseerde een teambuilding voor haar medewerkers van Make me Fly! dat actief is in loopbaanbegeleiding, coaching en training.

Om onze namiddag samen goed te gebruiken, wilden we zowel kort vergaderen, daarna een lekkere chocolade workshop en afsluiten met een gezellig etentje om het einde van ons jaar te vieren en het team te bedanken voor hun inzet. Ik gaf mijn vraag door aan Mieke, waarna zij al deze zeer diverse aspecten tot in de puntjes regelde.

We vergaderden in Munt 13, een mooi en karaktervolle zaal vlak naast het atelier van Chocola-Tuti, waar de grootste chocolademunt ter wereld staat opgesteld. Deze ruimte is bovendien goed gelegen en leent zich perfect voor professionele bijeenkomsten.

De workshop met chocolade van anderhalf uur, die Mieke nadien kwam doen was voor ons op maat gemaakt en stond garant voor “puur plezier”. Mieke was goed voorbereid; ze had bijvoorbeeld al van tevoren chocolade gesmolten zodat we onze tijd optimaal konden gebruiken. Het was tof dat ze haar praktische uitleg doorspekte met informatie. Het bleek niet moeilijk om chocoladecreaties te maken en het is natuurlijk een lekkernij die tot de verbeelding spreekt. Iedereen was enthousiast! We leerden elkaars creatieve en ‘gourmande’ kanten beter kennen ook .

We konden daarna dineren in restaurant De Kansel, dat vlak naast de vergaderlocatie is gelegen. Het eten was perfect verzorgd. We hadden van tevoren doorgegeven wat we zouden eten (iedereen naar wens à la carte) en we konden direct overheerlijk genieten aan tafel.

Ik ben mijn team heel dankbaar voor hun inzet, engagement en enthousiasme en zij stelden het duidelijk op prijs dat ze dan ook eens extra in de watten werden gelegd. Zodat we de rest van het jaar zeker met nog meer plezier samen kunnen werken en onze klanten begeleiden.

“Samen werken. Samen leren. Samen genieten”,
een formule die voor ons team één groot succes was!

Teambuilding met chocolade is ontspannend en laat je talenten zien.

France Joris, remote manager van een Internationaal IT-bedrijf , organiseerde een teambuilding dag...

In onze groep waren zowel Engeland, Duitsland, Ierland, Italië als Frankrijk vertegenwoordigd. Ik was dan ook op zoek naar een activiteit waarin onze Belgische trots werd weerspiegeld en kwam via het internet terecht bij een workshop van Chocola-Tuti in het gezellige Leuven.

We hadden vlak daarvoor een begeleide wandeling gedaan door de stad Leuven. Het was dan ook zalig om verwelkomd te worden door Mieke met iets niet zoet: chili con carne en cava.

Het contact met Mieke verliep uitstekend en ze dacht mee over ons budget. Ze stelde zich erg flexibel op qua tijd en taalgebruik (onze voertaal was Engels).

Een ontspannende activiteit was de hoofdbedoeling, maar het was toch wel opvallend hoe tijdens de workshop ook de eigenschappen van de verschillende personen naar boven kwamen. De ene was creatief, de andere strikt georganiseerd bij het maken van de chocolade en dat zie je ook in hun dagelijkse werk.

We hebben samen veel gelachen. De mensen kenden elkaar, maar het was ontspannend om nu eens niet samen aan een project te werken. Chocolade op de juiste temperatuur brengen was een toffe uitdaging. Pralines en studentenhavers creëren bleek teamwerk waarin we onszelf konden uiten.

Het was fantastisch dat we alle chocolade mochten meenemen. Iedereen poseerde fier op de groepsfoto met zijn doosje. Een aanrader!

Deze authentieke workshop met karakter was zowel professioneel als persoonlijk leerrijk.

Chocolade is een tovermiddel om een divers internationaal publiek samen te smelten tot een energiek team!

Annouck Driesen organiseerde een teambuilding dag voor 33 collega’s. Brasserie “De Oude Kantien” in Heverlee bood hiervoor voldoende ruimte in een aangename parkomgeving.

Ik was op zoek naar een klassieke maar magische formule om mijn collega’s, die uit zowel Amerika, Azië als de rest van Europa komen, samen enthousiast te krijgen in een sfeer met een typisch Belgisch accent. Aangezien we de ganse dag met onze computer bezig zijn, leek het wel leuk eens iets met onze handen te doen. Lekker eten moest als rode draad fungeren. Google bracht mij bij Chocola-Tuti en aangezien ons land geassocieerd wordt met chocolade leek een workshop een droomoplossing die in de smaak ging vallen bij mijn internationale gasten.

Chocolade bleek inderdaad een toverproduct te zijn dat ons over alle grenzen heen kon samensmelten. De basis voor samenwerking werd op een heel plezierige manier gelegd. Het was helemaal niet moeilijk om bijzondere creaties te maken. Alle collega’s straalden van enthousiasme! De sfeer was goed ingezet om nadien samen te genieten van een zalig diner. Deze teambuilding zal ook later op de werkvloer nog zijn vruchten afwerpen!

Mieke was een prima begeleidster. Ze kon alles werkelijk super goed uitleggen in het Engels en ze hield zich ook strikt aan de timing van 1.5 uur. De workshop liep precies volgens mijn verwachtingen.

Dankzij Chocola-Tuti werd België op de kaart gezet voor een aangename samenwerking! Thank you!

Chocoladeworkshops smelten collega’s samen tot een hecht team!

De provincie Vlaams-Brabant organiseerde voor zijn 700 medewerkers een personeelsdag met diverse activiteiten. Katty Wouters was een van de deelnemers in een groep van 12 die een workshop bij Chocola-Tuti mocht volgen...

Een workshop met chocolade stond in mijn top 3 van keuzemogelijkheden. Wie houdt er nu niet van zo’n zalig product? Het was ook een unieke kans om eens creatief bezig te kunnen zijn.

Samen onze kennis verbreden was boeiend.
We werden ontvangen in een soort gezellige huiskamer. De posters en foto’s aan de muur vond ik educatief en ze waren illustraties bij de uitleg die Mieke gaf. Als landbouwingenieur heb ik wel verschillende producten leren kennen, maar cacao was daar niet bij, dus het is eigenlijk tof en onverwacht dat Mieke mij iets kon bijbrengen.

Mieke kwam over als een heel warm persoon. Ze kan erg goed met groepen omgaan en geeft duidelijke richtlijnen. Ze moedigde ons geregeld aan om verder te werken, zodat onze motivatie en concentratie op topniveau bleven.

Samen werken in ongedwongen sfeer schepte echt een band.
Door samen studentenhaver te maken was de stemming ontspannen en was het veel gemakkelijker om eens te babbelen met collega’s die ik nog niet kende. Als ik ze nu ontmoet of professioneel nodig heb, verloopt dit veel vlotter. Door chocolade te smelten zijn wij ook een beetje samengesmolten.

Deze impressie smaakte naar meer. Omdat we zo duidelijk de sfeer hadden kunnen proeven, waren heel wat collega’s overtuigd om ook zo’n feestje te organiseren voor zowel werk gerelateerde evenementen als een privéfeestje thuis.

Zeker weten: dankzij deze workshop heeft Chocola-Tuti een steentje bijgedragen aan een betere werksfeer!

Chocola-Tuti logo academy

Teambuilding met bier en chocolade zorgt voor een dag met een gezellige groepssfeer.

Jean-Paul Hardy, hoofd marketing en communicatie bij de Nederlandse afdeling van videogamesuitgever Take Two Interactive, organiseerde een activiteit vol groepsdynamiek...

We hadden met ons bedrijf een kerstuitje gepland naar Leuven en zochten via google naar een geschikte activiteit. Heel wat mensen in ons team houden van bier en chocolade, dus een workshop over beiden sloot hier perfect bij aan.

De locatie, Munt 13 waar de grootste chocolademunt staat opgesteld, was wel bijzonder en droeg bij aan de enthousiaste sfeer.

Wat opviel was de gigantische expertise van Werner op het vlak van zowel bier als chocolade. We kregen ontzettend veel informatie en alles was simpelweg lekker.

We mochten zes originele bieren proeven die we zelf nooit zouden hebben gekozen, maar dat was juist het leuke eraan. Er zaten zelfs een paar sterke bieren tussen van 8 à 10% en naargelang de proeverij vorderde werd de sfeer uitbundiger, maar Werner kon hier perfect mee omgaan.

De chocolade sprong er dan weer uit door kwaliteit. Werner had zelfs een speciale praline laten ontwikkelen met hazelnoot, waardoor de smaakcombinaties perfect tot zijn recht konden komen.

Deze proeverij was georganiseerd in het kader van een teambuildingactiviteit en we mogen wel stellen dat onze groep wat hechter is geworden. In een gemoedelijke sfeer leer je iedereen echt kennen. De persoonlijke talenten en eigenschappen van de collega’s konden tot hun recht komen. Een van hen brouwt ook zelf bier en degenen die er veel over wisten lieten hun aanwezigheid gelden.

De combinatie van bier en chocolade is eens iets totaal anders, wat je niet zo snel samen tegen komt. Voor ons was het vooral de gezelligheid die deze proeverij uniek maakte.

Top bieren. Top chocolade. Top begeleiding van Werner!

Thee verbergt een verrassend verhaal en smaakt zalig in combinatie met chocolade!

Liesbeth Boeckx nam met vrienden deel aan een thee en chocolade proeverij en vertelt enthousiast en verrast...

Ik houd zowel van thee als chocolade, maar een proeverij van de beide samen was een nieuwe uitdaging waar ik graag voor open stond.

Er was een gezellige en gemoedelijke huiskamersfeer. We kregen zeven soorten thee en infusies met chocolade, die aan een vlot tempo in een 2-tal uurtjes werden geserveerd. De smaken waren uitgesproken en we kregen een voorproefje van de nieuwste trends. Nadien voelden we ons zalig voldaan.

Thee bleek een fascinerend product met unieke soorten en bereidingswijzen. Er zit zo veel meer achter dan je ooit voor mogelijk had kunnen houden; je ontdekt echt een onbekende wereld die boeit door zijn onverwachte variatie en rijkdom
De chocolade was van een topkwaliteit die ik niet verwacht had en werkelijk verrukkelijk.

Jessica is een fantastische gids bij een ontdekkingsreis naar het thee-universum! Ze kan enorm passioneel vertellen. Ze weet echt veel en lijkt werkelijk alle vragen te kunnen beantwoorden. De informatie die ze gaf was nuttig en interessant.

Iedereen vindt in deze degustatie wel iets nieuws, zowel mensen die van de gewone thee in zakjes houden als degenen die de verfijndheid van losse thee appreciëren. Deze proeverij zou ik aanbevelen aan theeliefhebbers, maar is zeker ook een boeiende kennismaking voor mensen die niet zo vertrouwd zijn met de drank.

Echt een aanrader! Een theeproeverij is voor iedereen een ontdekkingsreis die je zal verbazen en zeker gaat appreciëren.

Onvergetelijk! Een vrijgezellenfeest met bier en chocolade.

Carolien is dol op haar verloofde, bier en chocolade. Toen ze op het punt stond te trouwen, besloot vriendin Eva er een fantastisch feest van te maken met haar favoriete lekkers in de hoofdrol...

Onze bende dames (en enkele mannen) konden terecht in Munt 13 in de Muntstraat in Leuven centrum, waar ook de grootste chocolademunt ter wereld staat opgesteld. Dit was echt “wow” – alles leek chocolade te ademen.

Werner krijgt ook een recordscore. Hij vertelde honderduit over wetenswaardigheden waardoor onze enthousiaste groep niet anders kon dan luisteren.

Met zes opmerkelijke biertjes en dito kwaliteitspralines die we anders nooit zouden proeven, was er meer dan genoeg nieuws om te ontdekken. We werden direct fan. Dit was puur plezier! Dit was grandioos genieten!

Smaken verschillen en dit concept met origineel bier en topchocolade was op maat gemaakt van ons feestvarken Carolien. Ze zal deze ontdekkingstrip met plezier onthouden.

Proost Werner! Bier en chocolade vormen samen het perfecte huwelijk.

Chocola-Tuti logo kids

Mieke verzorgt je verjaardagsfeest thuis tot in de kleinste details!

Els Vanhoven gaf een verjaardagsfeestje bij haar thuis voor haar dochter Tara die 11 jaar werd...

Via foto’s op de website van Chocola-Tuti had ik al gezien dat kinderen actief met chocolade mochten bezig zijn en op een creatieve manier van alles mochten versieren.

Afspreken was eenvoudig via e-mail. Zelfs bijkomende vragen werden probleemloos beantwoord zodat alles snel duidelijk was.

Ik had niet verwacht dat alles zo gemakkelijk zou verlopen. Ik had gedacht dat ik actief moest meehelpen door allerlei spullen uit de keuken te halen, maar Mieke had werkelijk aan alles gedacht; van servetten tot microgolf. Ik moest enkel wat drankjes voorzien.

Tara is al een hobbykok in spé. Ze is dol op kokkerellen en maakt vooral graag dessertjes. Zij en onze gasten konden zich helemaal laten gaan in de keuken. Iedereen genoot van zowel snoepen als creatief bezig zijn.

Mieke kwam over als een grappige juf. Ze had er zelf plezier in en dat straalde ze uit.

Nadat de kinderen zich hadden uitgeleefd met hun chocoladecreaties en zich amuseerden op het springkasteel, had ik alles in de koelkast gezet (omdat het die dag te warm was). Mieke was zo attent om alles in dozen te doen en de hoeveelheid chocolade overtrof mijn verwachtingen. Toen de ouders hun kinderen kwamen halen keken ze hun ogen uit en vroegen: “Mogen ze dat allemaal mee naar huis nemen?”

Mieke was ook een beetje mijn klankbord voor de activiteiten van de kinderen; ze denkt met je mee.

Mieke, jouw feestjes zijn een aanrader. Super dat ik zo zorgeloos kon genieten!

Dat was nog eens een verrassingsfeest!

Mama Jolijn weet dat Maren werkelijk gek is op chocolade. Ze besloot haar dochter te verrassen...

Maren mocht alleen weten dat ze negen vriendinnen mocht uitnodigen en dat er “iets met chocolade” op het programma stond.

Vrienden hadden al uitgebreid foto’s op facebook gezet van de workshop bij Chocola-Tuti en het videofilmpje op de website maakte mij helemaal warm.

Het verliep vlot om “een complot met Mieke te smeden”; datum en uur van mijn keuze konden probleemloos geboekt worden.

Ik dacht goed voorbereid te zijn, maar werd zelf verrast: Mieke verwelkomde mij, als mama van de jarige, met chocolade! De kinderen werden ook direct getrakteerd op een chocoladefontein.

Maren werd overrompeld! Mijn surprise had overduidelijk effect. Ze vond het fantastisch dat ze zelf met chocolade aan de slag mocht.

Mieke werd bewonderd! Aangezien Mieke kordaat maar speels met het overenthousiaste groepje kon omgaan, kreeg ze er direct een fanclub bij.

We waren allemaal verwonderd! Het leukste aan dit verrassingsfeest was dat onze gasten thuis zelf voor een surprise konden zorgen door trots hun chocoladecreaties te tonen.

Onze Mieke-fans zagen een bisnummer met zichzelf in de hoofdrol wel zitten!

Wees er maar zeker van: Mieke verrast!

Workshops van Chocola-Tuti zijn ook voor tienerjongens een fantastische ervaring.

Yezen mocht zijn elfde verjaardag met al zijn vriendjes vieren in de eigen locatie van Chocola-Tuti in de Muntstraat in Leuven...

Zijn mama vertelt enthousiast:

Ik was op zoek naar een bijzonder concept voor het verjaardagsfeest van mijn zoon. Ik wou eens wat anders dan die zo vaak gebruikte formule van een bijeenkomst in de een of andere speeltuin. Toen een vriendin mij vertelde over een workshop bij Chocola-Tuti was ik direct overtuigd van de originaliteit. Op een creatieve en leerrijke manier met een product als chocolade bezig zijn, hoe zalig kan dat niet zijn?

Ik was van tevoren wel wat ongerust dat het feestje uit de hand zou lopen: Yezen en zijn vriendjes kunnen in de uiting van hun enthousiasme nogal hevig zijn. Al gauw bleek dat ik mij totaal geen zorgen had moeten maken. Mieke kan enorm goed met kinderen omgaan. Ze charmeert hen met haar lieve en grappige aanpak, maar kan ook heel kordaat optreden als het nodig is. Ze is een overtuigende lerares die alles onder controle heeft zonder streng over te komen.

De jongens mochten niet alleen spelen en smullen, ze leerden ook wat bij, zoals bijvoorbeeld hoe ze met een ballon een kommetje chocolade konden maken. Mijn vrees dat een workshop niet leuk zou gevonden worden door een bende stoere jongens, was eveneens ongegrond. De blije gezichten toen ik hen ging ophalen waren het overtuigende bewijs dat het een supertoffe ervaring was.
Ik vond deze workshop “chocolade maken” met Mieke van Chocola-Tuti zo’n speciale beleving dat ik er al mijn collega’s met kinderen wil voor warm maken en dit in een aangepaste versie als teambuilding activiteit voor volwassenen wil voorstellen.

Kort en krachtig: “dikke duim” voor Mieke!

Met een feestje voor de klas ontstaat er een fijn groepsgevoel!

Mama Katrien wou voor de zevende verjaardag van haar dochter Nessa graag een bijzondere verrassing...

Lerares Katrien Nijs vertelt enthousiast:

Nessa is werkelijk dol op chocolade, dus toen ik op het internet zocht naar een speciale formule om haar te verrassen, vond ik het fantastisch om de feestjes van Chocola-Tuti te ontdekken in Leuven, wat niet zo ver is van Loonbeek (Overijse).

Haar verjaardag was al in augustus, maar aangezien dan veel kinderen op vakantie zijn, leek een zondagmiddag in september de beste oplossing. Als je aan het begin van het tweede leerjaar je klasgenootjes kunt uitnodigen voor een party met zalige chocolade, dan scoor je uiteraard op populariteitsvlak!

Nessa was enerzijds een beetje zenuwachtig, maar anderzijds vond ze het idee ook wel spannend en veelbelovend. Als echte snoeper wou ze vooral graag proeven. Ik had zelf verwacht dat de kinderen niet veel zouden kunnen smullen, dus ik was blij verrast om te ontdekken dat er al een chocoladefontein klaar stond waarin koekjes mochten gedipt worden.

Ik was bang dat een workshop van twee uur een beetje lang zou zijn en dat de kinderen zich met momenten zouden vervelen, maar dat was totaal niet het geval. Mieke was de hele tijd vrolijk en actief. Ze liet de kinderen spelletjes doen en kleedde hen als echte koks met een hoedje en een schort. Als ze even moesten wachten liet ze hen in de handen klappen. Ze zorgde voor een echte groepsbeleving!

Mieke bekommerde zich om heel wat extra’s. Ze gaf aandacht aan de cadeautjes en voorzag zelfs een cake die werd omgetoverd tot een taart. Nessa en haar vriendjes mochten heerlijk veel chocolade maken en mee naar huis nemen. Zowel de jongens als de meisjes vonden het fantastisch dat ze er een persoonlijke toets aan mochten geven. Ze mochten de letter van hun naam creëren, iets speciaals knutselen voor oma, meter enzovoort.

De kinderen hebben op hun niveau zelfs iets bijgeleerd. Ze mochten diverse noten proeven en maakten zo kennis met de verschillende soorten. Het was ook bijzonder om te ontdekken dat ze plots smaken konden onderscheiden.

De locatie voor het feestje vond ik erg goed. Leuven centrum is vanuit veel richtingen bereikbaar. De Muntstraat heb ik echt ervaren als een heel gezellige straat.

Aangezien de kinderen thuis trots konden trakteren op hun chocoladecreaties, maken ze indirect ook reclame voor Chocola-Tuti. Omdat ik hoorde dat Mieke ook workshops voor volwassenen doet, heb ik al verschillende kaartjes uitgedeeld. Het verhaal over deze bijzondere beleving is het waard om te delen met anderen!

Dank je wel Mieke!
Dankzij dit verjaardagsfeestje met chocolade zit Nessa nu in een hechte groep in het tweede leerjaar.

Een verjaardagsfeestje voor kinderen van 6 en 9 jaar blijft bij!

Noa en Liv, twee zusjes van 6 en 9 jaar, hielden samen een verjaardagsfeestje en nodigden elk 5 vriendinnetjes uit...

Een blije mama van kinderen die van lekkers en creativiteit houden:

Ik was uitgekeken op feestjes in een speeltuin of bioscoop en verlangde naar een origineel concept. Na een zoektocht op het internet bleek Chocola-Tuti het antwoord te zijn op mijn wens voor een echt speciale dag. Een verjaardag met chocolade; dat was nog eens uniek!

Mieke heeft ons heel goed ontvangen. Haar enthousiasme viel direct op. Ze kan kinderen een zeer duidelijke uitleg geven en zorgt er bovendien voor dat ze zich niet gaan vervelen.

De kinderen konden eerst genieten van een chocoladefondue. Daarna mochten ze zelf aan de slag en vonden ze het fantastisch dat ze met een ballon een chocoladekommetje konden creëren. Chocoladelolly’s maken en het hoofd van Mickey Mouse tevoorschijn toveren was puur amusement. Er werd spontaan rekening gehouden met het leeftijdsverschil van de meisjes zodat ze echt samen konden feesten.

Tot op de dag van vandaag spreken ze nog over deze bijzondere ervaring. Er waren helemaal geen minpunten, de totaalbeleving was super leuk.

Aangezien dit voor mij iets nieuws was, wist ik niet goed wat ik ging krijgen. Mijn verwachtingen werden eigenlijk overtroffen toen bleek dat de kinderen ontzettend veel chocolade mee naar huis mochten nemen.

Ik kan een verjaardagsfeestje bij Chocola-Tuti zeker aanraden. Dit is fantastisch lekker en de kinderen kunnen ook nog eens creatief bezig zijn!

Samengevat: een chocoladefeestje is een unieke, creatieve en smakelijke beleving waarover nog lang zal gesproken worden!

Chocola-Tuti logo fun

Een privéworkshop met je dierbaren is een memorabel evenement.

Tweelingzussen Karolien en Ariane Tielens kregen van hun ouders een private sessie bij Chocola-Tuti cadeau voor hun verjaardag. Karolien vertelt met dubbel plezier...

Bij Chocola-Tuti kregen we echt een verrassingsfeest. We hadden eigenlijk verwacht dat zo’n workshop een stijve bedoening ging worden waar we braaf moesten luisteren om wat kennis te vergaren. We mochten echter alles zelf doen en morsen bleek dolle pret. De tijd leek voorbij te vliegen, maar we hebben ontzettend veel gedaan. We leerden zelfs iets nieuws zoals ganache bereiden en pralines maken.

We hadden direct een klik met Mieke als gastvrouw want, net zoals wij, lacht ze veel en graag! Het was zalig om alle aandacht te krijgen en er was ruimte voor al onze vragen en wensen.

Het was fantastisch dat we zo veel chocolade naar huis mochten nemen. Onze kinderen hebben dat direct opgesmuld, maar gelukkig hadden we tijdens de workshop de hele tijd mogen proeven.

Mieke bood spontaan aan om haar recepten te delen en nadat ik haar een e-mailtje stuurde heeft ze dat ook effectief gedaan, zodat we een bisnummer thuis konden organiseren.

Het feit dat we deze workshop in een intieme huiskamersfeer samen konden beleven als zussen maakte het erg speciaal. We hebben de foto’s aan de muur gehangen, dus deze privé workshop van Chocola-Tuti zal altijd een speciale herinnering zijn die we blijven koesteren.

Mieke, jij leverde maatwerk dat perfect bij ons paste! “Proficiat” is hier dubbel en dik verdiend!

Tijdens een workshop kunnen zowel kleuters als tieners samenwerken!

Luc Berlamont wou een bijzondere familiebijeenkomst organiseren naar aanleiding van het lentefeest van zijn tweelingdochters Josse en Maud...

Ik wou een feest waarbij zowel jong als oud konden genieten. Het was ongelooflijk hoe Mieke alles op zo’n manier coördineerde dat alle kinderen, wiens leeftijden varieerden van 4 tot 17 jaar, werkelijk alle chocoladecreaties konden maken. Ze werkten samen en staken er elk op hun eigen manier iets van op.

Voor ons als ouders was het zalig dat we onze kinderen met een gerust hart bij Mieke konden achterlaten. Wij hadden tijd om samen bij te praten, te genieten van een aperitiefje en alles rustig klaar te zetten voor het feest.

Onze blije enthousiaste kinderen, die gebracht werden door de opa’s, waren helemaal in stemming om ons feest op een fantastische manier te laten beginnen.

De kinderen waren erg trots om hun creaties te tonen en vroegen op ons feest speciaal een plaatsje in de ijskast om hun meesterwerkjes te bewaren.

Eén van de oudste nichtjes vroeg mij nadien naar de contactgegevens van Mieke om te proberen haar recepten te kopiëren. Een beter bewijs voor het feit dat de workshop een succes was, vind je toch niet?
Mieke was zo attent om ons achteraf een ganse reeks foto’s op te sturen waardoor we nog lang konden nagenieten!

Mieke, jij kent het geheim om zowel kinderen als ouders een memorabel familiefeest te bezorgen!

Verrast door het record van de grootste chocolademunt en het record plezier maken, dat we zelf verbraken.

Lynn Merckx organiseerde voor haar beste vriendin, die binnenkort gaat trouwen, een vrijgezellenfeest met 15 personen, dat plaats vond in Munt 13, vlak naast de thuisbasis van Chocola-Tuti.

De grootste “zonde” van mijn vriendin is chocolade smullen. Voor een van haar laatste avonden als vrijgezel, besloot ik dit om te toveren in een deugd door haar een actieve avond vol chocolade te laten beleven.

Op het internet ontdekte ik een divers aanbod in de regio, maar het contact met Mieke verliep het vlotst en voelde erg warm aan.

We waren erg verbaasd om te ontdekken dat de grootste chocolademunt ter wereld in onze ontmoetingsruimte stond opgesteld. De verrassing voor onze bruid konden we daardoor echt wel “gigantisch” noemen.

Mieke vertelde vol passie en had er geen moeite mee om ons mee te nemen in haar enthousiasme. We leerden in recordtempo bij en konden zalig creatief bezig zijn. Morsen was helemaal niet erg! We ruimden maar al te graag op zodat we onze duimen en vingers konden aflikken bij die zalige gesmolten chocolade.

De resultaten van onze experimenten als chocolatier waren echt “kei mooi.” Ik was verbaasd dat we als beginnelingen zo’n bijzondere creaties konden maken. Het feit dat we ze konden meenemen, zorgde voor extra pret! We hebben nagenoten door elkaar er grappige snapshots van te sturen.

Ik wist van tevoren niet wat ik moest verwachten, maar ik zou mij niet kunnen voorstellen hoe deze workshop bij Chocola-Tuti beter had kunnen zijn. Dit is voor herhaling vatbaar, zelfs thuis! Ik heb zelfs een voorstel gedaan om een dergelijke beleving als teambuilding op mijn werk te organiseren.

Ja, “girls want to have fun” en het werd: “fun fun fun!!!”

Vrijgezellenfeest in het centrum van het bruisende Leuven.

Kathleen organiseerde een vrijgezellenfeest voor haar vriendin...

Ik was op zoek naar een activiteit die niet alledaags was en Chocola-Tuti springt eruit qua originaliteit.

De communicatie met Mieke vooraf verliep vlot. De prijs werd aangepast aan onze wensen en Mieke stelde zich enorm flexibel op toen we niet zeker wisten met hoeveel we gingen zijn.

De bruid in spé wist van niets, maar was blij verrast omdat ze echt dol is op chocolade.

Het bereiden van de chocolade (opwarmen op verschillende exacte temperaturen) bleek een uitdaging, maar spelen met chocolade was amusant.

Mieke was vriendelijk, aangenaam om mee om te gaan en heeft alles goed uitgelegd. Het was puur entertainment en daar deden we het voor; op en top plezier met een niet alledaags accent.

We kregen waar voor ons geld en we hadden een erg grote “bruidsschat” in chocolade om mee te nemen.

Bedankt Mieke voor het originele plezier op een toplocatie!

Familieworkshops bij Chocola-Tuti zijn een originele verjaardagbelevenis.

Lutgard Robijns vierde haar verjaardag met haar ganse gezin tijdens een workshop chocolade maken...

Zo’n workshop met chocolade was voor mijn familie echt deugddoend vermaak gedurende twee uur: leuk, fijn, creatief en vooral lekker!
Iedereen werd begeesterd! We werden erg enthousiast toen we onze eigen mogelijkheden ontdekten, omdat Mieke ons zo goed begeleidde.

Ze is de allerbeste en heeft een mooie en aangename stem. Haar manier van uitleggen, kennis, aanpak en bewegwijzering naar de chocoladewereld maakten van ons bijna professionelen.

Ik hoop dat ik nog een keer met Mieke mag samenwerken en zal haar workshops zeker aanbevelen bij vrienden en collega’s.
Dankzij de workshops van Chocola-Tuti kregen mijn gezin en ik een originele ervaring.

Mijn appreciatie voor Mieke: 100 maal dank!

Chocolade zorgt er voor dat vriendschapsbanden worden versterkt.

Een bijeenkomst met vriendinnen van Audrey; gastvrije buurvrouw, mama en interieurarchitecte...

Audrey nodigde vriendinnen en buren uit voor een leerrijk feestje om samen te ontdekken hoe chocolade wordt gemaakt. Ze vertelt hoe dit verliep…

Nadat ik simpelweg een afspraak had gemaakt voor een workshop van Chocola-Tuti bij mij thuis, nam Mieke vanaf het eerste moment de touwtjes in handen. Ze heeft inzicht en behoudt steeds de controle. Terwijl wij zorgeloos op het terras mochten genieten van een aperitief, toverde Mieke het huis om tot een atelier voor chocolatiers. Het was een verrassing dat ze werkelijk aan alle ingrediënten had gedacht: een schort, onderleggers, servetjes, kommen, lepels en zelfs een microgolfoven.

Mieke bleek ook een geweldige lesgeefster. Ze begeesterde ons met allerlei wetenswaardigheden over cacao. Gewapend met deze achtergrondkennis leerden we daarna hoe we chocolade op de juiste temperatuur konden smelten tot een smeuïge massa; om je handen en vingers bij af te likken! We kregen zo een “trofee” om mee naar huis te nemen; een kommetje chocolade.

In mijn ogen kregen we waar voor ons geld: ontelbare ideeën en veel chocolade om thuis na te genieten. Met de schat aan informatie en je ervaring kan je telkens weer een eigen chocoladefabriekje creëren.

Het belangrijkste is wellicht dat door deze workshop onze vriendschapsbanden werden versterkt en dat is onbetaalbaar!