Over Sieglinde

Sieglinde, onze begeleidster voor de teambuilding met alpaca's

Werken met dieren was voor Sieglinde een logische keuze. Toen haar tuin opeens vol stond met boerderijdieren, was het moment aangebroken voor een carrièreswitch. Van projectleider groeien naar zelfstandige, vlak voor de grote coronacrisis: het was moeilijker dan gedacht. Gelukkig was de visie groot genoeg waardoor de zorgboerderij alleen maar gegroeid is. 

Na 1 jaar ploeteren tussen de regels en beperkingen rond Covid-19 waren er verschillende samenwerkingen op poten gezet en groeide de boerderij door tot een van de weinige plaatsen waar therapiedieren opgeleid worden. Samen met de dieren gaan we op pad naar verschillende zorginstellingen waar we activiteiten organiseren en mensen in contact brengen met de voordelen van therapiedieren. 

Al snel was duidelijk dat we meer impact hadden dan gedacht en kwamen er verschillende coaches langs om tijdens hun sessies ook gebruik te maken van de getrainde therapiedieren. Stress- en burn-out coaches, maar ook jongerencoaches worden nu intern opgeleid om te kunnen werken met de dieren. Zo worden hun sessies verrijkt en kunnen de dieren nog meer schitteren in datgene dat ze goed doen.

Gaandeweg merkten we dat ook bedrijven interesse hadden in teambuildings.  Een unieke ervaring waarbij je samen met de alpaca’s, jezelf en je team op een andere manier leert kennen. 

Je merkt het al, Sieglinde zit niet stil. Elke uitdaging gaat ze aan en overal ziet ze potentieel. Ze houdt ervan mensen te helpen en nieuwe dingen te ontdekken. En geloof me; op een boerderij gevuld met slimme therapiedieren val je dagelijks van de ene verbazing in de andere.


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x