Bijzonder vergaderen - Teamwork bij Chocola-Tuti

Op een speelse manier beter communiceren, samenwerken en conflicten oplossen

In maart 2023 koos Caroline Ameloot van Carglass voor een halve dag vergaderen, een lichte lunch en de teambuilding Meet de alpaca's. Ze had enkele weken terug een nieuw commercieel team opgestart en wou de samenhang in de groep stimuleren.

Het was een verrassing voor het team en het resultaat was nog verrassender.
Enkele uren in de buitenlucht waar het team samen met de alpaca’s verschillende opdrachten uitvoerden onder de deskundige leiding van Sieglinde, deed hen deugd.

Waardevolle inzichten

"Het was heel frappant om mijn team aan het werk te zien. Eerst wat onwennig met de alpaca’s, ieder apart, om snel over te gaan tot samenwerking en behulpzaam zijn naar mekaar toe. Heel mooi om te zien hoe de persoonlijkheden van de 4 collega's naar boven kwamen in de eenvoudige oefeningen.
De foto’s die tijdens de workshop werden genomen geven een goed beeld van de evolutie die de deelnemers maakten tijdens deze namiddagsessie. Je ziet ze bijna letterlijk naar mekaar toegroeien, vertelt ze.

Op het einde organiseerde Sieglinde een wedstrijdje. Iedereen was heel gefocust om te winnen. Op dat moment wist ik zeker dat dit team goed zit. Iedereen beschikt over voldoende competitieve skills, wat voor hun commerciële functie belangrijk is.  Sinds de workshop voel ik dat er een andere band is tussen de collega's, ze kennen mekaar nu beter, ze weten wat ze aan mekaar hebben en waarmee ze bij mekaar terecht kunnen, zegt Caroline.  

Dit was niet enkel een namiddag plezier maken, we kregen ook heel waardevolle inzichten. Als team hebben we grote stappen gezet."

Waarom alpaca’s?

Alpaca’s zijn hoogsensitieve dieren die perfect hun omgeving aanvoelen. Je kan een kudde alpaca’s vergelijken met een vriendengroep of een team dat moet samenwerken. Ze houden je als het ware een spiegel voor en je krijgt inzichten in jezelf en in je team.
Wat je soms niet ziet in de dagelijkse werking van de groep, zie je wel bij de dieren. Iedereen herkent zich wel in een van de alpaca’s. Er is een team vóór de workshop Meet the alpaca’s en een team ná de workshop.

Getrainde dieren

De alpaca’s maken deel uit van een mobiele zorgboerderij. Ze worden getraind om met mensen om te gaan. Ieder jaar worden ze getest, (medisch) gekeurd en worden hun skills geëvalueerd.
Ze worden tevens ingeschakeld in de zorgsector.
Van alle dieren, konijnen, honden en kippen, die inzet worden in hun dagelijkse workshops, zijn de alpaca’s het meest interessant om inzichten in een groep te krijgen en om groepen naar mekaar te laten toegroeien.


Group S omarmt duurzaamheid en maatschappelijke impact met het chocolade boterhammenconcept

Advocatenkantoor LM&DS twijfelde geen seconde om in het boterhammenconcept te stappen

Een chocoladeworkshop met diner dat eens iets anders was

Daphne Bakermans van easics koos Chocola-Tuti uit voor hun jaarlijkse teambuilding.

Een teambuilding met een hapje en drankje als afsluiter

Het is een gelegenheid om collega's samen te brengen, te horen hoe het met iedereen gaat en de teamspirit te stimuleren.

Voor een relatiegeschenk met logo gaat Mieke net dat stapje verder

Ans vindt het belangrijk dat elk relatiegeschenk het logo van Acerta draagt. Mieke zorgt voor perfect gepersonaliseerde cadeaus.

Een gezellige en lekkere kookworkshop met Patty

Een teambuilding organiseer je oa om je (nieuwe) collega’s beter te leren kennen.

Het is alsof je een verjaardagscadeautje krijgt

Charlotte Cools van The Online Nut Company zweert bij de lekkere en bijzondere relatiegeschenken van Chocola-Tuti om haar medewerkers te verrassen.

Een online workshop voor onze teamdag

Een teambuilding organiseren in tijden van corona? Dat kan! Boek net als stafmedewerker Loes Diricks van KU Leuven een online workshop bij Chocola-Tuti.

Een geslaagde online teambuilding

Door het coronavirus was de honger naar een groepsactiviteit groot bij SBB Accountants & Adviseurs. Daarom boekte Raf Dom een online teambuilding voor zijn team bij Chocola-Tuti.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x